Babybehandling

En helt naturlig fødsel uden nogen form for hjælpemidler vil selvfølgelig være det dejligste og mest optimale, men sagen er, at der ofte er behov for en eller flere ydre påvirkninger ifm. en fødsel. Det kan være igangsættelse af fødslen vha. piller, at vandet bliver taget, forskellige former for smertelindring under fødslen (lattergas, epiduralblokade, bistik mm.), vedrop, at din baby bliver taget med sugekop eller bliver født ved kejsersnit.

Din baby kan have siddet skævt under sidste del af graviditeten og under fødslen, være født som stjernekigger, være født med den ene arm over hovedet eller være født via sædefødsel. Pressefasen kan have været ultrakort eller enorm lang.

Alt dette vil have påvirkning på mængden af oxitocin (kærligheds- og tilknytningshormonet), som din baby bliver boostet med under fødslen og på, om din baby har oplevet fødslen som god eller traumatisk. En traumatisk fødsel kan sætte sig som stress i din lille babys krop og gøre, at han/hun er i alarmberedskab, også lang tid efter fødslen og dermed har svært ved at finde ro i sin krop.

Det kan også have medført, at din baby har fået spændinger eller låsninger i sin nakke og/eller ryg. Dette kan påvirke din babys motoriske udvikling og kan bevirke at han/hun får en favoritside, som igen kan føre til, at hans baghoved bliver skævt.

Gratis babytjek

På baggrund af ovenstående anbefales det altid at få foretaget et babytjek hos enten en fysioterapeut, osteopat eller kiropraktor. Hos Klinik Schøler tilbydes derfor et gratis babytjek, som varer ca. et kvarter.

Babytjekket kan foretages allerede, når din baby er få dage gammel. Hvis du ikke oplever akutte problemer hos din helt nyfødte baby, så vent med babytjekket til din baby er 2-3 uger eller mere og brug i stedet den første og vigtige tid som lille ny familie og på at lære din baby at kende.

Under tjekket undersøges din baby for bevægeligheden i ryg og nakke, om der er spændinger eller låsninger, som kan føre til favoritside og evt. skævt eller fladt baghoved. Der spørges ind til graviditeten, fødslen og tilknytningen mellem jer forældre og jeres baby. Der gives desuden relevant vejledning og evt. øvelser.

Er du i tvivl om din baby er påvirket af en eller flere af ovenstående faktorer, så er du meget velkommen til at booke et gratis babytjek online eller ringe på telefon 50 71 47 40 eller sende en mail til louise@klinikschoeler.dk og høre mere om hvad Klinik Schøler kan tilbyde dig og din baby.

Hvis det skønnes, at din baby har brug for behandling og der er en ledig tid umiddelbart efter jeres babytjek, så er der mulighed for at foretage behandlingen af din baby i forlængelse med babytjekket.

Babyfysioterapi

Kan du imidlertid sætte kryds ud for en eller flere af ovenstående påvirkninger vil det være en fordel at booke en tid til babyfysioterapi med det samme, for hurtigt at kunne igangsætte den nødvendige behandling.

Et forløb med babyfysioterapi vil forventeligt være på 1-3 behandlingsgange, alt efter problematikkens karakter. Behandlingen vil starte ud ligesom babytjekket med grundig undersøgelse af ryggens og nakkens bevægelighed og om der er spændinger og/eller låsninger.

Forløbet vil ligeledes tage udgangspunkt i din og din babys oplevelse af graviditeten og fødslen og har denne været hård og svær anbefales det altid at bestille en efterfødselssamtale hos den jordemoder, som tog imod din baby eller en privat jordemoder.

Behandlingen vil have fokus på at sikre, at din baby oplever fri bevægelighed i sine led, afspændt muskulatur og god kvalitet i sine bevægelser og motoriske udvikling. Dette opnås ved blid mobilisering og motorisk vejledning. Der vil desuden være stor fokus på at skabe en god og nærværende kontakt til din baby, så han/hun føler sig tryg under behandlingen.

Den motoriske vejledning er henvendt til jer forældre, da den manuelle behandling kun er en lille del af hele behandlingsforløbet. Den vigtigste del er den træning og de øvelser I udfører derhjemme mellem behandlingerne og efter endt behandlingsforløb. Det er her, at jeres baby udvikler sig mest motorisk. Derfor ligger fokus også på at give jer forældre en grundig vejledning i, hvordan I bedst muligt hjælper jeres baby i dagligdagen.

Det er forskelligt hvordan jeres babyer reagerer på behandling, hvorfor denne tilpasses efter deres reaktion herpå. Også efter behandlingen kan reaktionen være forskellig, hvorfor både ekstra træthed, gråd, søgen efter tryghed og Mors bryst samt afslappethed kan være helt almindelige reaktioner.

Klinik Schøler kan bl.a. hjælpe din baby med:
 • Spændinger og låsninger i ryg og nakke
 • Fladt eller skævt baghoved
 • Favoritside
 • Problemer med at finde ro i kroppen
 • Problemer med at blive trøstet
 • Problemer med at ligge på maven
 • Problemer med afføringen og mavekneb
 • Flitsbue eller bananform
 • Bagsidedominans
 • Søvnproblemer
 • Problemer med at ligge ved brystet og få fat
 • Hovedkontrol/stærk nakke fra lige efter fødslen
 • Meget gylp

Oplever du en eller flere af ovenstående symptomer hos din baby, er du meget velkommen til at booke tid til babyfysioterapi online eller tage kontakt på telefon 50 71 47 40 eller sende en mail til louise@klinikschoeler.dk for spørgsmål ifm. babyfysioterapi.

Babymassage

Huden er kroppens største sanseorgan og berøringssansen er den mest dominante hos din nyfødte baby. Den tidlige omsorgsfulde berøring af dig (som Mor eller Far) er meget vigtig for din babys fysiske og psykiske udvikling og er med til at skabe tryghed.

Din baby skal tilvænnes din berøring og lærer herved sin krop og kroppens begrænsninger at kende. Han/hun mærker bedre stimuli uden tøj på (hud mod hud). Ved berøring frigives hormonet oxytocin (kærlig­heds- og tilknytningshormonet) hos både hos dig og din baby. Babymassage giver således en dejlig og nærværende hyggestund for din baby og dig.

Babymassage kan gives generelt på hele kroppen eller mere specifikt ift. en given problematik. Massagen kan ikke i sig selv afhjælpe symptomer på en bestemt problematik, men kan hjælpe med at dæmpe symptomerne. Ved behov for mere hjælp vil behandling med fysioterapi være en godt valg.

Babymassage kan bl.a. hjælpe på:

 • Uro og stress i kroppen
 • Fordøjelsen
 • Søvnproblemer
 • Immunforsvaret

Det er vigtigt at sørge for rolige omgivelser og varme, så din baby ikke ligger og fryser uden tøj på. Vær nærværende under massagen, tal roligt til din baby eller syng for ham/hende.

Begynd med blid massage. Du kan altid øge trykket undervejs og hvil i, at din baby nok skal sige fra, hvis trykket er for stort eller han/hun ikke har lyst til massage. Afbryd da massagen og prøv igen på et andet tidspunkt, hvor din baby er mere oplagt.

Du kan sagtens nøjes med at massere en enkelt muskel eller et enkelt område. Jo større din baby er, jo længere tid vil din baby typisk have lyst til at blive masseret. Det er dog individuelt fra baby til baby.

Klinik Schøler tilbyder både at give din baby rolig og afspændende massage, undervisning i babymassage og en kombination heraf. Ring på telefon 50 71 47 40 eller send en mail til louise@klinikschoeler.dk og hør mere om babymassage og book en tid.

Vi kontaktede Louise for at få bugt med vores søns koliksymptomer og tendens til fladt baghoved efter et mislykket forsøg med kiropraktorbehandling.

Uden overhovedet at have set vores ham, kunne Louise med det samme spotte, hvad der skulle arbejdes på.

Louise kan virkelig sit kram og vi har følt os trygge ved både hende og processen helt fra start. Ikke alene fik hun succesfuldt behandlet Johan – hun gav os også god sparring og uundværlige råd i forhold til at være førstegangsforældre med alt hvad det indebærer af bekymringer og tvivl.

Louise investerede sig i os og hun endte endda med at kalde vores søn ved sit kælenavn, hvilket var helt fantastisk rart!

Vi har til enhver tid kunnet kontakte Louise efter endt behandling, hvor hun har vejledt os i øvelser, som har været tilpasset Johan og hans (motoriske) alder.

De varmeste anbefalinger skal det lyde herfra! 

– Cecilie, Mathias og Johan 


“Vi søgte hjælp hos Louise da vores søn var 5 uger gammel pga spændinger i nakke og utilpashed i kroppen. Allerede efter første besøg følte vi os hjulpet og mødt.


Det var en rigtig god og behagelig oplevelse at gå til behandling hos Louise. Vores søn blev mødt med dejlig nærvær og vi fik selv gode tips og tricks til, hvordan vi derhjemme kunne lave relevante øvelser.


Efter kun 4 behandlinger oplevede vi en markante bedring hos vores søn, der pludselig var mere tilpas og fri i sin bevægelighed.”


⁃ Anne Sofie, Mikkel og Svend