Efterfødselstræning

Efter din fødsel er det vigtigt at give din krop tilstrækkelig med tid til at hele og komme sig. Tiden det tager at komme sig fysisk efter en fødsel er afhængig af flere faktorer, bl.a.:

 • Har du født vaginalt eller via kejsersnit
 • Har du flere fødsler bag dig og i såfald, hvor tæt på hinanden ligger dine fødsler
 • Har du oplevet komplikationer under din graviditet og/eller fødsel
 • Hvordan er din generelle fysiske tilstand
 • Har du rectus diastase (delte mavemuskler)

Det er altid en god ide at starte din træning efter din fødsel gradvist og lytte til kroppens signaler. De fleste kvinder kan påbegynde lette øvelser, såsom bækkenbundstræning og gåture kort tid efter fødslen. Dette for at stimulere blodcirkulationen og styrke musklerne. Efterhånden som din krop kommer sig, vil du gradvist kunne øge sværhedsgraden, intensiteten og varigheden af din træning.

Hvad indeholder træningen?

Jeg underviser i øvelser, der er inspireret af STOTT-pilates, som bygger på følgende grundprincipper:

 • Vejrtrækning og grundspænding
 • Bækkenets placering
 • Brystkassens placering
 • Skulderbladenes stabilitet og mobilitet
 • Hovedets og nakkens placering

Disse grundprincipper kobles til din holdning i stående, rygliggende, sideliggende, maveliggende, siddende, halvsiddende, knæ-4-stående (kravleposition) – i alle udgangspositioner du kan udføre øvelser i.

Koblingen mellem grundprincipperne og din holdning laves for at give din krop de bedste forudsætninger for at gøre din genoptræning så optimal som muligt.

Under træningen bliver der således arbejdet med din bækkenbund, din coremuskulatur og andre muskler, der hjælper med til at øge stabiliteten om din kropskerne og der bliver herved også taget hensyn til en eventuel rectus diastase.

Der startes ud med helt basale øvelser, som bliver regredieret og progredieret individuelt ud fra dine behov, så de rammer indenfor din nærmeste udviklingszone. Efterhånden vil du blive udfordret mere, så du løbende bliver mere stabil og stærkere.

Undervejs i forløbet vil der være mulighed for at tage forskellige temaer op, eksempelvis:

 • Kobling af øvelserne til din hverdagsergonomi, såsom at komme fra liggende til stående, løfte din baby op fra gulvet mm.
 • Kobling til din babys motoriske udvikling

Hvis din baby er vågen, vil h*n blive inddraget i træningen såvidt det er muligt og giver mening.

Hvor foregår træningen?

Jeg underviser små hold på 4-5 mødre i tumlerummet i Klinik Schøler.

Derudover tilbyder jeg at undervise mødregrupper hjemme hos en af jer, hvor det eksempelvis er muligt at rydde stuen til formålet.

Hvordan foregår træningen?

Et forløb med efterfødselstræning består typisk af op til 6 undervisningsgange, men kan også forløbe over færre gange, hvis dette ønskes. Dog anbefales minimum 3 undervisningsgange.

Indholdet kan tilpasses individuelt til netop jeres behov og kan også indeholde andre elementer udover efterfødselstræning. For mere information herom, gå til fanebladet ’Mødre-Fædregruppeforløb’ under topmenuen ’Træning’.

Prisen for 1 times efterfødselstræning er 125 kr. pr. kvinde i klinikkens lokaler, ved minimum 4 deltagere og 150 kr. pr. kvinde ved undervisning hjemme hos jer incl. kørsel på op til 15 km. fra klinikken, ved minimum 5 deltagere.

Du er meget velkommen til at ringe på telefon 50 71 47 40 eller sende en mail til louise@klinikschoeler.dk og høre mere om prisen for et efterfødselstræningsforløb og stille spørgsmål til hvad Klinik Schøler kan tilbyde dig.